Melding van ruzie bij tankstation leidt naar pistoolkoffers, vuurwapen en aanhoudingen

De politie heeft een man en vrouw gepakt met pistoolkoffers en een vuurwapen na melding van een ruzie bij een tankstation in Alphen aan den Rijn.

Op zondagavond kwam rond 21.45 uur melding binnen van een flinke ruzie tussen een man en een vrouw bij een tankstation aan de Leidse Schouw. Agenten raakten daar in gesprek met een man die in de auto zat en controleerden zijn identiteit. Op dat moment bleek dat hij geregistreerd stond voor mogelijk vuurwapenbezit. Daarop startten agenten een zogenaamde uitpraatprocedure.

Toen de man uit het voertuig was, werd er onder de bestuurdersstoel een vuurwapen aangetroffen. De man werd daarop aangehouden. Bij verdere doorzoeking van het voertuig troffen de agenten ook nog een kleine hoeveelheid vals geld aan en gestolen kentekenplaten. Verder werden er nog drie lege pistoolkoffers gevonden.

Omdat niet duidelijk werd waar de inhoud van de koffers was gebleven, is ook de vrouw aangehouden voor verboden wapenbezit. De verdachten, een 26-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Utrecht, zijn vastgezet en worden verhoord. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.