Melding van verdachte situatie leidt naar miljoen cash, tientallen kilo’s harddrugs en vuurwapen

De politie heeft na een melding van een verdachte situatie een miljoen cash, tientallen kilo’s harddrugs en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

Een inwoner van Capelle aan den IJssel belde woensdagavond 20.00 uur en meldde dat drie mannen zich nogal vreemd en opvallend gedroegen in de Ericastraat. Daarop werd een onderzoek ingesteld en is een van de mannen later aangetroffen. Na controle bleek dat hij enkele tassen met geld bij zich had, waar hij niet direct een verklaring voor had. De man werd aangehouden en het geld en zijn auto werden in beslag genomen.

Uit het onderzoek dat daarop door de politie volgde werd duidelijk dat deze verdachte, een 41-jarige Duitser, contact had gehad met twee andere mannen. Van hen werd een signalement verspreid, wat al snel leidde in de richting van de verdachten. Niet lang daarna werd een woning van een van de mannen doorzocht en is er nog meer geld aangetroffen. Daarnaast lag er ook nog drugs en een vuurwapen. In totaal gaat het om een miljoen en 50 kilo drugs.

De twee mannen, een 33-jarige uit Capelle aan den IJssel en een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden. Twee verdachten zitten nog vast, de 42-jarige man is na verhoor heengezonden.