Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Topcrimineel Willem Holleeder veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf inzake liquidaties

De rechtbank heeft topcrimineel Willem Holleeder schuldig bevonden aan liquidaties en een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Volgens de rechtbank hebben de zussen en de ex-vriendin van Willem Holleeder naar waarheid verklaringen afgelegd. De liquidaties waarvan de Neus verdacht wordt acht de rechter allemaal als bewezen. Het gaat onder meer om de moord op zijn zwager Cor van Hout, Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Zodoende is er besloten om een levenslange gevangenisstraf aan Holleeder op te leggen. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft Holleeder vervolgd voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.