© Pexels / Pixabay

Mensensmokkelaars aangehouden in Oostenrijk: meer dan 60 personen vervoerd

Dit weekend heeft de Oostenrijkse politie diverse vermoedelijke mensensmokkelaars gearresteerd die gezamenlijk meer dan 60 mensen vervoerden.

De afgelopen dagen trof de politie 53 personen aan in de laadruimte van een vrachtwagen, waaronder meerdere kinderen. Vier mannen die zich in de passagiersruimte bevonden, zijn gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. Onder hen zijn drie Turkse staatsburgers van 18, 24 en 28 jaar oud, en een individu waarvan de identiteit nog moet worden vastgesteld. Dit werd gemeld door de politie van de regio Opper-Oostenrijk.

De personen die door deze vier verdachten werden vervoerd, waren mogelijk op weg naar Duitsland. Ook zij waren voornamelijk afkomstig uit Turkije, volgens de politie.

Gisteren werden eveneens vermoedelijke smokkelaars gearresteerd nabij Salzburg, aldus de lokale politie. Deze individuen zaten in een Ford Transit-bestelbus die was gevlucht bij een politiecontrole. Toen de politie met een patrouillewagen voor het busje reed, botste het busje erop, waarna de vermoedelijke smokkelaars konden worden aangehouden.

Het betrof een 21-jarige Duitse vrouw en een 21-jarige Syrische man. In het busje bevonden zich 11 vluchtelingen, waaronder een gezin met vier kinderen. Alle inzittenden, afkomstig uit Turkije, verkeerden in goede gezondheid. Bij de kop-staartbotsing raakten twee politieagenten gewond.