De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Mercedes gebruikt als vluchtauto bij liquidatie rapper Young Dolph aangetroffen

De politie in Memphis heeft een auto in beslag genomen die vermoedelijk gebruikt is bij de liquidatie van rapper Young Dolph.

De 36-jarige Adolph Robert Thornton Jr. werd vorige week woensdag in Memphis doodgeschoten bij een winkel waar hij was om koekjes te kopen. Hij kwam daar regelmatig en de daders waren daarvan duidelijk op de hoogte. Toen de rapper wilde afrekenen werd hij beschoten door twee mannen. Eén schoot met een AK-47 machinegeweer en de ander met een handvuurwapen.

Young Dolph raakte zwaargewond en is kort na de schietpartij overleden. Eerder overleefde hij al twee moordaanslagen. In 2017 werd zijn SUV meer dan honderd keer beschoten. De schietpartij in Memphis lijkt ook een doelgerichte huurmoord/liquidatie te zijn. Wie het op de rapper heeft gemunt is nog niet bekend. Het onderzoek naar de moord is in volle gang.

De vermoedelijke vluchtauto die gebruikt is door de schutters is door de politie in beslag genomen. Het gaat om een witte Mercedes (klik hier voor foto). Het voertuig werd achter een woning aangetroffen en is meegenomen voor verder sporenonderzoek. Er zijn nog geen verdachten aangehouden voor de liquidatie van Young Dolph.