De politie heeft bij een onderzoek naar witwassen Mercedessen en een Audi in beslag genomen bij een gezin die officieel op papier een laag inkomen had.

Naar aanleiding van een onderzoek van de politie in samenwerking met de gemeente Nuenen en de Belastingdienst is op dinsdag 26 november een woning bezocht. In het pand werden drie bewoners, een echtpaar en hun zoon, aangehouden op verdenking van witwassen. Tijdens de actie zijn auto’s, geld en administratieve documenten in beslag genomen. Dit omdat de officiële inkomsten van de bewoners het bezit van dergelijke dure spullen niet kan verklaren.

Het gezin kwam in het vizier van instanties vanwege een luxe levensstijl. Uit financieel onderzoek bleek dat de geregistreerde inkomsten van het gezin geen verklaring geven voor deze levensstijl. Het vermoeden bestaat dat deze gefinancierd wordt met inkomsten uit illegale activiteiten. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan.

In de vroege ochtend viel de politie de woning aan de Cantersakker in Nuenen binnen. Na de drie aanhoudingen startte het onderzoek in en om het pand. Er werden drie voertuigen en een aanhangwagen in beslag genomen. Het ging om een Audi A8, een Mercedes Vito en een Mercedes CLA. De verdachten worden verhoord en het onderzoek wordt voortgezet.