Miljard euro aan harddrugs in containers gepakt na afluisteren maffia misdaadclan Camorra

De Italiaanse politie heeft bij een actie tegen de Camorra een enorme partij pillen ter waarde van een miljard in beslag genomen.

Het gaat om zogenaamde ‘captagon’ speed pillen. De lading van ruim 14.000 kilogram werd ontdekt in meerdere containers in de haven van Salerno. De drugs waren goed verstopt en verborgen en konden niet ontdekt worden door de scanners. De financiële politie van Guardia di Finanza kwam de drugstransport op het spoor in een lopend onderzoek naar een misdaadclan van de Camorra. Naar aanleiding van afgeluisterde gesprekken wist het onderzoeksteam dat er een grote lading zou arriveren.

Het gaat volgens de onderzoekers om het grootste drugstransport ooit in beslag genomen. De 14.000 kilo aan amfetamine pillen heeft een waarde van rond de miljard euro. De lading blijkt afkomstig te zijn uit het gebied rond Syrië en is vermoedelijk gefabriceerd door leden van ISIS. De jihadistische groep financiert hun strijd al jaren met de handel in synthetische drugs. De enorme lading is in beslag genomen en de Italiaanse politie doet nu verder onderzoek.