Miljoen euro in beslag na wilde achtervolging op A2 van Utrecht naar Amsterdam

Twee mannen die verdacht worden van witwassen hebben tijdens een achtervolging met de politie een tas vol met cash uit de auto gegooid.

Agenten wilden donderdagmiddag de bestuurder van een auto controleren. De wagen reed op de A2 in de richting van Utrecht naar Amsterdam. In eerste instantie leek de auto de politie te volgen voor een controle maar toen zij de A2 afreden sloeg de bestuurder op de vlucht. De politie heeft vervolgens de achtervolging ingezet. De ontsnappingspoging van het tweetal leidde tot gevaarlijke situaties. Meerdere auto’s moesten uitwijken voor de verdachten.

Vervolgens draaide de 20-jarige bestuurder de auto de A2 op in de richting vanuit waar hij oorspronkelijk kwam. Meerdere politieauto’s wisten de auto klem te rijden bij Breukelen. Vlak voordat het voertuig van de verdachten tot stilstand kwam, werd er een tas uit de auto gegooid. Hierin werd bijna een half miljoen euro aangetroffen. In de tas die in de auto was blijven liggen, zat een vergelijkbaar contant geldbedrag. De inzittenden, een 20-jarige Rotterdammer en een 24-jarige man uit Schiedam, zijn aangehouden en vastgezet voor witwassen. De politie onderzoekt de zaak.