Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Miljoen kijkers op televisie voor ‘nietszeggende’ Holleeder-tape

De ‘nietszeggende’ Holleeder-tape heeft dinsdagavond een miljoen kijkers opgeleverd.

Er was al enige tijd veel commotie en sensatie rondom de zogenaamde Holleeder-tape. Volgens sommige personen zou het gaan om de ‘smoking gun’ of ‘fatale’ biecht en meer van die spectaculaire termen. Dit blijkt na gisteravond toch wel anders in elkaar te zitten.

Na het (voornamelijk) lezen en beluisteren van de Holleeder-tape blijkt nu dat er helemaal geen sprake was van een ‘smoking gun’. In feite wordt er weinig duidelijk in het gesprek tussen Peter R. de Vries en Willem Holleeder. Er zijn wat leuke uitspraken gedaan maar concreet bewijs voor bijvoorbeeld een bedreiging is er niet geleverd.

Het meest interessante uit de tape is toch wel het stuk over Jan Dirk Paarlberg die 24 miljoen moet betalen inzake witwassen. Dat heeft de Hoge Raad, toevallig gisteren ook, definitief gemaakt. Hij wist volgens Holleeder van niks en werd als een soort zondebok gebruikt door Willem Endstra.

Verder was er op de Holleeder-tape te horen dat topcrimineel Stanley ‘de Ouwe’ Hillis rond de 10 miljoen euro had liggen bij Endstra. De ‘smoking gun’ is niet gehoord de Holleeder-tape heeft alleen veel sensatie en kijkers opgeleverd.