Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Miljoenen cash gepakt bij invallen in Nederland en België inzake smokkel cocaïne

In een onderzoek naar internationale drugssmokkel heeft de politie drie mannen aangehouden.

Het gaat om een samenwerking met de Belgische politie. De politie kwam afgelopen dinsdag in actie en heeft in Nederland drie verdachten opgepakt. In België zijn zes personen aangehouden. De drugsbende wordt ervan verdacht jarenlang grote hoeveelheden cocaïne vanuit Zuid-Amerika naar België te hebben gesmokkeld.

De drie Nederlandse verdachten zijn een 31-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel, een 30-jarige man uit Etten-Leur en een 62-jarige man uit Rotterdam. Bij de drie huiszoekingen werd onder meer beslag gelegd op een woning in Ouderkerk aan den IJssel, een Mercedes, 20.000 euro cash geld, dure horloges en gegevensdragers.

In België werden invallen verricht in negen panden en doorzoekingen gedaan. hierbij werd meer dan twee miljoen euro cash in beslag is genomen, dure horloges, juwelen en diamanten. Daarnaast nam de politie veertig auto’s, waaronder luxewagens en oldtimers, en negentig motorfietsen in beslag, aldus een woordvoerder van de Belgische politie.

De Nederlandse verdachten zijn woensdag voorgeleid aan de officier van justitie. De mannen zijn in voorlopige hechtenis gesteld in afwachting van eventuele uitlevering aan België. De rechtbank neemt daar binnenkort een beslissing over. Het onderzoek naar internationale drugssmokkel wordt voortgezet.