Zoon, vader en zwager gepakt voor rijden onder invloed van alcohol op N18

In Twente zijn drie leden van een familie gepakt voor rijden onder invloed van alcohol. Het gaat om een zoon, vader en zwager.

Rond middernacht kwam er melding binnen van een auto die over de kop was geslagen en in de berm langs de N18 bij Haaksbergen lag. De inzittenden hadden het voertuig al verlaten en hadden alleen lichte verwondingen. De bestuurder stonk naar alcohol waarop agenten besloten de man te laten blazen. Hij bleek vier de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. Nadat proces-verbaal tegen hem was gemaakt, bleek dat zijn auto niet verzekerd was en dat hij al eerder zijn rijbewijs was verloren. De politie schreef daarom nog twee processen-verbaal uit aan de man.

De zwager van de man schoot te hulp en kwam naar de N18 gereden. Omdat ook hij naar alcohol stonk moest hij blazen van de agenten. De zwager bleek ook teveel alcohol te hebben gedroken. De man blies 470 ugl, terwijl voor hem een limiet van 220 ugl gold. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Een andere eenheid van de politie was onderweg naar de locatie om te assisteren toen ze een scooter aantroffen die over de N18 reed. Dit is niet toegestaan en de man werd gecontroleerd. Bij de controle bleek de bestuurder de vader van de beginnende automobilist te zijn. Ook hij stonk naar alcohol en blies 720 ugl en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en ook tegen de vader is proces-verbaal opgemaakt.