Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Miljoenen euro’s aan harddrugs verstopt in magneet uit Mexico gepakt op Schiphol

De politie heeft in een loods in Hilversum aanhoudingen verricht in verband met de smokkel van een partij harddrugs ter waarde van enkele miljoenen euro’s uit Mexico.

De drugs, een partij crystal meth, zaten verstopt in een magneet afkomstig uit Mexico. De partij werd ingevoerd via Schiphol. Na de onderschepping van de 32 kilo harddrugs stelde de politie een onderzoek in. Dit leidde naar een loods in Hilversum.

Een arrestatieteam heeft maandag een inval verricht en de loods doorzocht. Hierbij zijn drie mannen aangehouden. Twee personen, een 47-jarige Almeerder en een 32-jarige Amsterdammer, werden direct aangehouden. De derde verdachte, een 43-jarige man uit Uithoorn, meldde zich bij het pand tijdens de doorzoeking en zit ook vast.

De partij crystal meth met een straatwaarde van ruim 3,2 miljoen euro is inmiddels vernietigd. De douane trof vorige maand in een container in de Rotterdamse haven eveneens een partij crystal meth uit Mexico. Het ging toen om 86 kilogram ter waarde van ruim 8,6 miljoen euro.