In samenwerking met de Italiaanse recherche heeft de politie een inval gedaan in een loods in Roosendaal en aanhoudingen verricht voor drugssmokkel. Het drugstransport van 270 kilo heroïne werd dagenlang vanaf Italië tot aan Nederland geobserveerd en gevolgd.

Bij de Italiaanse politie kwam een tip binnen over een mogelijk drugstransport op een boot vanuit Iran. Bij controle bleek dit inderdaad het geval te zijn en troffen agenten 270 kilo heroïne aan. De recherche besloot de partij, op enkele kilo’s na, weg te halen en vervolgens te volgen.

De lading bouwmaterialen werd gelost en zou volgens de vrachtpapieren naar Nederland worden vervoerd. De Italiaanse autoriteiten vroegen een Europees onderzoeksbevel aan om de landsgrenzen te mogen overschrijden in het kader van het onderzoek naar de levering van de heroïne.

De hele tocht duurde uiteindelijk drie dagen en ging door Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk en België. Op 2 november arriveerde de vrachtwagen op een bedrijventerrein in Roosendaal. Kort daarna viel een arrestatieteam het pand binnen en hield de aanwezige personen aan.

Het gaat om de chauffeur en een 48-jarige man uit Roosendaal. De chauffeur bleek van niets te weten en is kort na verhoor weer vrijgelaten. De andere man zit nog vast en het onderzoek naar de drugssmokkel wordt voortgezet.