Een onderzoek naar drugshandel via het Dark Web heeft geleid tot acties in Overijssel, Drenthe en Limburg. Hierbij is een partij van 50 kilo harddrugs, cash en bitcoins in beslag genomen.

Het gaat om een langer lopend onderzoek van de politie waarbij gekeken werd wat voor geldstromen er liepen en om wat voor handel het ging. De verdachten communiceerden via cryptofoons en een deel van hun communicatie is door de politie onderschept in het recente onderzoek naar IronChat.

Uiteindelijk hebben agenten invallen gedaan op locaties in Enschede, Hengelo, Emmen en Roermond. Bij de doorzoekingen werd meer dan 25.000 euro cash en bitcoins aangetroffen. Verder werden naast het geld en cryptovaluta ook sieraden en dure auto’s in beslag genomen.

Bij de acties trof de politie meer dan vijftig kilo aan harddrugs aan. Het gaat hier vermoedelijk om XTC en speed. In totaal werden vijf mensen aangehouden. De aangehouden personen zijn een 54-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Roermond, een 29-jarige man uit Hengelo, een 27-jarige man uit Enschede en een 27-jarige man uit Emmen.