Miljoenen euro’s aan methamfetamine gepakt bij invallen Brabantse recherche

De Brabantse recherche heeft bij invallen voor miljoenen euro’s aan methamfetamine aangetroffen.

In een onderzoek naar de handel in en productie van synthetische drugs heeft de recherche van de politie eenheid Oost-Brabant de afgelopen dagen in meerdere bedrijfspanden op verschillende locaties in het land invallen gedaan. Daarbij werden vele duizenden kilo’s en liters aan chemicaliën, veel goederen en een flinke hoeveelheid aan eindproducten aangetroffen. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Tijdens een lopend onderzoek kreeg de recherche een voertuig in beeld, waarvan het vermoeden rees dat daarmee mogelijk drugs, dan wel drugs gerelateerde spullen, werden vervoerd. Dit voertuig bracht de rechercheurs op het spoor van een bedrijfspand aan de Veersteeg in Kerkdriel. Het bleek dat er waarschijnlijk vanuit een bedrijfspand in Almere chemicaliën werden vervoerd met als bestemming het pand in Kerkdriel.

Bij een inval in het bedrijfspand in Kerkdriel op dinsdagavond werd dat vermoeden bevestigd. De recherche trof chemicaliën aan voor de productie van synthetische drugs en een grote hoeveelheid methamfetamine met een straatwaarde van enkele miljoenen euro’s. De partij drugs is onder strenge politiebewaking naar een verbrandingsoven in Amsterdam vervoerd en vernietigd.