Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Miljoenen euro’s aan panden in beslag bij ondernemer in onderzoek grootschalige kweek van wiet

In een onderzoek naar grootschalige hennepteelt is voor 5 miljoen euro beslag gelegd.

Vorig jaar werd in een pand aan de Oude Molenstraat in Oss een wietkwekerij met 1000 planten ontdekt. Onderzoek van de politie in onder meer de kweekruimtes leidde naar een aantal verdachten. Het gaat om een 45-jarige man en een 28-jarige vrouw beide afkomstig uit Oss. Zij werden begin september op het politiebureau verhoord.

Verder onderzoek bracht later nog een derde verdachte in beeld bij de rechercheurs. De 52-jarige Osse ondernemer werd 8 september aangehouden en verhoord. Na zijn verhoor werd hij in vrijheid gesteld, maar bleef wel verdachte in de zaak.

De rechter-commissaris heeft besloten om zowel bij de 45-jarige als de 52-jarige man conservatoir beslag te leggen voor een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro per persoon. Dit zorgde eerder al voor een beslag legging op een koopwoning van de 45-jarige verdachte. Bij de 52-jarige ondernemer werd vandaag beslag gelegd op 13 panden en verschillende rekeningen en levensverzekeringen.

Het onderzoek naar grootschalige hennepteelt en mogelijke betrokken personen is in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten door de politie.