Minderjarige ouders baby gedumpt in vuilniscontainer Amsterdam aangehouden

De ouders van de baby die in een ondergrondse vuilniscontainer in Amsterdam werd gevonden, zijn aangehoudem.

In het onderzoek naar de vondst van een baby in een ondergrondse container afgelopen zondag zijn twee minderjarigen van 17 jaar uit Amsterdam door de politie aangehouden. De twee hebben verklaard de ouders van de baby te zijn, aldus het OM.

Beide verdachten zijn op woensdag 24 februari aangehouden en zaten tot vandaag in beperkingen. Gezien hun leeftijd zal het OM terughoudend zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek. De moeder van het minderjarige meisje, de oma van de baby, werd ook aangehouden. Ze is gisteren door de officier van justitie heengezonden en haar rol wordt verder onderzocht.

De minderjarige verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de kinderrechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank. De voorlopige hechtenis van beiden zijn onder voorwaarden geschorst. Ze worden verdacht van poging kindermoord.

De pasgeboren baby, een meisje, die op 21 februari in een ondergrondse vuilcontainer werd gevonden aan de Meernhof in Amsterdam, is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Ze is elders ondergebracht. Het onderzoek is in volle gang.