Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Minderjarige zwaargewond bij steekpartij Groningen, verdachten snel aangehouden

De Groningse politie onderzoekt een steekpartij waarbij een minderjarige zwaargewond is geraakt.

Een minderjarige jongen is vrijdagavond ernstig gewond geraakt bij een steekincident in de omgeving van de Zaagmuldersweg. Agenten hebben kort na de melding twee verdachten aangehouden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident.

Het steekincident vond rond 17:45 uur plaats. De jongen liep op de Zaagmuldersweg toen hij door twee mannen werd aangevallen. De mannen staken de jongen meerdere keren in zijn lichaam. De jongen is door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij met spoed is geopereerd. Hij verkeert in kritieke toestand.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld naar het steekincident. Agenten hebben een duidelijk signalement van de verdachten en hebben een zoekactie ingesteld. Kort na de melding zijn twee mannen aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Groningen en een minderjarige jongen uit Ten Boer. Zij zitten nog vast en worden verhoord over wat er is gebeurd.

De politie doet onderzoek om duidelijk te krijgen wat de toedracht is geweest van het steekincident en wat daaraan vooraf is gegaan. De politie roept getuigen van het incident op zich te melden.