Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

“Topcrimineel Willem Holleeder wekenlang in het geheim behandeld in ziekenhuis”

Heineken ontvoerder (en topcrimineel) Willem Holleeder is wekenlang behandeld in een ziekenhuis in Leiden.

Volgens De Telegraaf heeft Willem Holleeder in het geheim een hartoperatie ondergaan in het Leids Universitair Medisch Centrum. Bronnen vertellen aan de krant dat hij daar drie weken lang behandeld is.

Holleeder, die levenslang is veroordeeld voor vijf liquidaties, verblijft momenteel in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Omdat het gevangenisziekenhuis in Scheveningen niet geschikt was voor de ingrijpende hartoperatie, werd besloten om hem beveiligd op te nemen in Leiden.

Volgens De Telegraaf werden beveiligers van het Bijzonder Ondersteuningsteam ingezet om Holleeder te begeleiden. Deze speciale eenheid wordt normaal gesproken ingezet voor gevangenen die als vluchtgevaarlijk worden beschouwd. Om andere patiënten niet te verontrusten, gingen de beveiligers in burgerkleding het ziekenhuis binnen.

VVD-Kamerlid Ellian heeft aangegeven dat hij Kamervragen zal stellen om te achterhalen of deze regeling wel geschikt was voor een zware crimineel. Hij wil precies weten hoe Holleeder in het LUMC beveiligd werd en of hij bijvoorbeeld via bezoek mogelijkheden had om boodschappen naar buiten te smokkelen.