ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Minister van justitie wil hogere beloning voor gouden tip die leidt naar gezochte topcrimineel

De minister van justitie Fred Grapperhaus is van mening dat er een hogere beloning zou moeten komen voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van een topcrimineel.

De minister liet dit weten tegenover een verslaggever van het tv-programma Jinek. Misdaadjournalist liet eerder al weten de beloning van 100.000 euro voor de gouden tip die leidt naar Ridouan T. niet genoeg te vinden. Hij denkt eerder aan minimaal een miljoen euro beloning voor de tipgever.

Zelfs al verhoog je de beloning is het maar zeer de vraag wie het in zijn hoofd haalt om een topcrimineel te verraden. Nadat je het geld ontvangt komt je naam waarschijnlijk in het dossier en zal jij en je familie de rest van je leven moeten vluchten. Dan is een miljoen of meer ook niet genoeg.

De discussie over het tipgeld is opgelaaid na de liquidatie van advocaat Derk Wiersum (44) in Amsterdam. Hij stond Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige bij. OF zijn dood ook daarmee te maken heeft moet nog worden onderzocht. De schutter was een jongeman met een hoodie van tussen de 16 en 20 jaar oud. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.