Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Mislukte overvaller op de vlucht zonder buit gezocht door politie Amsterdam

De Amsterdamse politie zoekt een mislukte overvaller die gevlucht is zonder buit.

Op dinsdagochtend 1 augustus werd een fastfoodrestaurant aan de Tafelbergweg opgeschrikt door een gewapende overval. Medewerkers van het restaurant werden geconfronteerd met een gewapende overvaller, maar gelukkig raakte niemand gewond. De dader sloeg zonder buit op de vlucht. De recherche is een onderzoek gestart naar deze verontrustende gebeurtenis.

Rond 10.45 uur betrad de overvaller het fastfoodrestaurant met een vuurwapen. Op dat moment bevond zich enkel personeel in de zaak. De medewerkers werden geconfronteerd met een beangstigende situatie toen de overvaller hun aandacht opeiste. Echter, op een bepaald moment werd de overvaller gestoord door een onbekend geluid, wat hem ertoe bracht om te voet te vluchten in de richting van Holendrecht.

De politie heeft een signalement vrijgegeven van de verdachte, in de hoop het publiek te helpen bij het identificeren en opsporen van de dader:

  • Slank postuur
  • Donkergetinte huidskleur
  • Zwart mondkapje
  • Donkere kleding

De recherche heeft de zaak in onderzoek en zal alle beschikbare middelen inzetten om de dader te vinden en de veiligheid in de buurt te waarborgen. Mochten getuigen meer informatie hebben over de overval of de verdachte, dan worden zij dringend verzocht contact op te nemen met de politie.