Dode gevonden in pand Nijmegen, politie start onderzoek

In Nijmegen is een dode gevonden in een pand. De politie heeft een onderzoek gestart.

Op dinsdag 1 augustus werd het levenloze lichaam van een man aangetroffen in een woning aan de Dr. Jan Berendsstraat. Agenten vonden het lichaam aan het begin van de middag, en gezien de omstandigheden in de woning, bleek aanvullend onderzoek noodzakelijk.

Verschillende specialisten werden direct ingezet voor het onderzoek, waaronder Forensische Opsporing, rechercheurs en agenten die buurtonderzoek hebben verricht. Om het onderzoek goed te kunnen uitvoeren, werd een zogenoemde PD-unit in de straat geplaatst.

De politie heeft geen verdere personalia van het overleden slachtoffer gedeeld, aangezien het een bewoner van de woning betreft. Het onderzoek naar de dood van de man is nog in volle gang, waarbij het meest aannemelijke scenario lijkt te wijzen op een misdrijf. Niettemin worden alle mogelijke scenario’s nauwkeurig onderzocht, en tot nu toe zijn er geen aanhoudingen verricht.

De politie roept getuigen op zich te melden als zij op dinsdag of in de dagen voorafgaand aan de vondst van het lichaam iets opvallends hebben gehoord of gezien. Tips en beelden kunnen cruciaal zijn in het verdere verloop van het onderzoek.

De politie benadrukt dat elke vorm van informatie van belang kan zijn en dat het bijdraagt aan het helder krijgen van de situatie en het mogelijk vinden van de betrokkenen.