© San Jose Police Department

MMA-vechter Cain Velasquez blijft vastzitten voor poging moord op kindermisbruiker

MMA-vechter Cain Velasquez blijft vastzitten voor poging tot moord op een vermeende kindermisbruiker.

De 39-jarige vechter opende in San Jose aan de westkust het vuur op een auto met meerdere inzittenden. Volgens lokale media zou het gaan om een wraakactie. Een minderjarige familielid van Velasquez, naar verluidt zijn dochter, zou zijn misbruikt op een kinderdagverblijf. De dader zou de 43-jarige Harry Eugene Goularte zijn die nog woont bij zijn moeder, die een kinderdagverblijf vanuit huis runt.

De verdachte van het misbruik werd aangehouden en is onder toezicht weer vrijgelaten. Enkele dagen daarna zocht de MMA-vechter Goularte op. Dit mondde uit in een schietpartij. De politie is in actie gekomen en heeft Velasquez aangehouden op verdenking van poging tot moord. Het onderzoek naar de motieven en omstandigheden zijn volgens de politie in volle gang.

De rechtbank heeft besloten dat de voormalig UFC-kampioen voorlopig blijft vastzitten. Veel mensen roepen om de vrijlating van Velasquez en hebben sympathie voor zijn daad. Helaas werkt het rechtssysteem niet zo, in dit geval, en ziet het er niet naar uit dat de MMA-vechter er met een makkelijke en lichte straf vanaf zal komen.