ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

‘Mocro Maffia kroongetuige linkt gezochte Ridouan T. aan nog meer liquidaties’

De Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. heeft verklaringen afgelegd over nog meer moorden waarbij de gezochte Ridouan T. betrokken zou zijn geweest.

Volgens Het Parool is er een lijst van acht moorden die opgenomen is in de nog geheime kluisverklaringen. In eerste instantie leek het te gaan om vier moorden en twee pogingen daartoe maar daar zouden nu vier nieuwe liquidaties bij zijn gekomen. Eén van de liquidaties is die van de 22-jarige Mohammed Alarasi in januari 2014. Het echte doelwit zou Samir Jabli zijn geweest die later in december van 2014 alsnog werd geliquideerd. Verder gaat het om de moord op Ronald Bakker in 2015 en de liquidatie van Wout Sabee in juni 2016.

De advocaten van de verdachten zijn niet te spreken over de gelekte informatie aangezien zij nog van niets weten over de nieuwe verdenkingen. In de tweede week van juli krijgen de advocaten kans om Nabil B. te verhoren en vragen te stellen over zijn afgelegde verklaringen.

Volgens de kroongetuige zou de gezochte Ridouan T. de opdrachtgever zijn geweest voor de liquidaties. De rest van het bewijs komt volgens justitie van onderschepte PGP-berichten. De onschuldige broer van de kroongetuige werd kort na bekendmaking van het feit dat hij verklaringen had afgelegd, geliquideerd. De schutter is inmiddels veroordeeld tot een celstraf.