De Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. heeft nog geen nieuwe advocaat.

Zijn advocaat Derk Wiersum werd in september geliquideerd in Amsterdam. Een tweede advocaat die B. bijstond heef de verdediging recent neergelegd. De rechtbank maakte vandaag bekend dat de kroongetuige nog geen nieuwe advocaat heeft.

In de extra beveiligde rechtbank op Schiphol wordt vandaag en morgen het Marengo-proces voortgezet. De zaak draait om een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Zeventien verdachten staan in de zaak terecht. Hoofdverdachten, Ridouan T. en Saïd R., worden nog steeds gezocht en justitie heeft een beloning uitgeloofd.

De 44-jarige Derk Wiersum werd op 18 september bij zijn woning in Amsterdam doodgeschoten. Op dat moment stond hij al enige tijd Nabil B., de Mocro Maffia kroongetuige, bij in het Marengo-proces. Die zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. Volgens B. zou de meest gezochte crimineel van Nederland, Ridouan T., de opdrachtgever zijn voor meerdere liquidaties.

In verband met de liquidatie zijn eerder verdachten aangehouden. Twee mannen zitten nog steeds vast op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Wiersum. Eén van de verdachten is de neef van de voortvluchtige Ridouan T. (Taghi). Beide mannen zitten nog in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.