ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

‘Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. weigert mee te werken in zaak Ridouan T.’

Mocro Maffia kroongetuige Nabil B. weigert mee te werken in de zaak rond Ridouan T. in het Marengo-proces.

Dat meldt NRC. Volgens de krant is B. gestopt met het beantwoorden van vragen van advocaten en de officieren van justitie. Waarom hij tot die beslissing is gekomen zal aanstaande maandag blijken. Eerder liet B. al merken dat hij het niet eens was met de werkwijze van justitie en dreigde te stoppen met zijn rol als kroongetuige. Of dat nu ook het geval is zullen we maandag weten.

Nabil B. heeft verklaringen afgelegd tegen onder meer Ridouan T. en Saïd R. inzake een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. T. de hoofdverdachte in het Marengo-proces was geruime tijd op de vlucht tot hij recent in Dubai werd aangehouden. T. zat in een villa met dichte gordijnen, volgens de politiechef.

Kort na de aanhouding werd Ridouan T. het land uitgezet en overhandigd aan de Nederlandse autoriteiten. Hij zit nu vast in een cel in de EBI in Vught. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., is ook aangehouden. Hij werd getraceerd in een woning in Medellin en opgepakt. Er zijn beelden gemaakt van zijn aanhouding.