Jeffrey Epstein
Laatste politiefoto (mugshot) van zakenman Jeffrey Epstein, verdacht van misbruik. © Department of Justice

‘Modellenscout stuurde drie 12-jarige meisjes naar zakenman Epstein als verjaardagscadeau’

Een modellenscout en vriend van de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein is aangeklaagd voor aanranding en verkrachting van minderjarigen.

Het gaat om de 74-jarige Jean-Luc Brunel die in september vorig jaar in beeld kwam tijdens een onderzoek van de Franse autoriteiten naar Epstein. Op woensdag werd Brunel aangehouden op luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs. Hij stond op het punt een vliegtuig naar Senegal te nemen.

Een vrouw die Epstein van misbruik van meisjes had beschuldigd verklaarde dat Brunel drie 12-jarige Franse meisjes als ‘verjaardagscadeau’ naar Epstein in de VS had gestuurd. Justitie in Frankrijk ziet daar nog onvoldoende bewijs voor maar zegt dat de scout later alsnog hiervoor kan worden aangeklaagd.

Een voormalig model beschuldigd Brunel van verkrachting en het toedienen van drugs. De verdachte zegt onschuldig te zijn en ontkent alle aantijgingen. De man zit vast en het onderzoek naar misbruik van minderjarigen is in volle gang.

De Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein stierf vorig jaar in een gevangenis in New York. Volgens het autopsierapport heeft hij zelfmoord gepleegd. Over zijn dood gaan de wildste complottheorieën. Epstein zat al enige tijd gevangen in afwachting van een rechtszaak waarin hij van grootschalig misbruik van minderjarige meisjes werd beschuldigd.