Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Moeder achtergelaten baby in wasserette gevonden door Belgische politie

De Belgische politie heeft de moeder van de baby die vorige week werd achtergelaten in een wasserette in Anderlecht opgespoord en verhoord. Na het verhoor is de vrouw weer vrijgelaten.

De moeder was afgelopen zaterdag de wasserette binnengegaan met haar baby van ongeveer drie maanden oud in een kinderwagen. Op camerabeelden is te zien dat ze later zonder de kinderwagen vertrok. Omdat het onderzoek vastliep, werd donderdag de hulp van het publiek ingeroepen.

Volgens Het Laatste Nieuws werd de vrouw aangetroffen in een snackbar in Laken. Ze is een 19-jarige vrouw van Spaanse afkomst zonder vaste verblijfplaats in België. De politie heeft nog geen verdere details bekendgemaakt, behalve dat ze onderzoeken wat het motief van de vrouw was om het kind achter te laten.

Inmiddels heeft ook de vader van het kind zich gemeld bij de politie. Hoewel hij het meisje niet heeft erkend, kon hij voldoende details verstrekken om de politie te overtuigen.

Gelukkig verkeert het meisje in goede gezondheid. Ze is momenteel opgenomen in een ziekenhuis en wacht op plaatsing bij een gastgezin.