© Instagram

Identiteit schutter dodelijke schietpartij café Den Helder is bekend, politie bezig met klopjacht

Het signalement en de identiteit van de vermoedelijke schutter van de dodelijke schietpartij bij een café in Den Helder is bekend.

In de nacht van vrijdag op zaterdag 5 augustus heeft een dodelijke schietpartij plaatsgevonden voor een horecagelegenheid aan de Bassingracht. Een verdachte opende het vuur en veroorzaakte drie gewonden, waarvan één later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleed.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en verleenden medische spoedhulp aan de slachtoffers, maar één van de zwaargewonde mannen, een 25-jarige man uit Alkmaar, kon niet gered worden en overleed aan zijn schotverwondingen. Zijn familie is op de hoogte gebracht van het tragische nieuws.

Een andere zwaargewonde man is in het ziekenhuis opgenomen voor verdere behandeling, terwijl de lichtgewonde man na medische zorg naar huis kon terugkeren.

De politie is momenteel druk bezig met het onderzoek naar het incident en heeft getuigenverklaringen opgenomen. Een technisch sporenonderzoek wordt uitgevoerd op de plaats van het schietincident, waar diverse hulzen zijn aangetroffen.

De vermoedelijke verdachte is na het schieten gevlucht in de richting van het Willemsoord. Hij wordt omschreven als een man van ongeveer 25 jaar oud, 1.75 meter lang, normaal postuur, lichte huidskleur, gemillimeterd haar en stoppelbaardje. Hij droeg zwarte kleding, een trainingspak en een zwarte pet. De identiteit van de verdachte is bekend bij de politie, die momenteel een klopjacht op hem uitvoert.