Moeder, dochters en zoon aangehouden in onderzoek naar fraude en witwassen crimineel vermogen

De politie heeft een gezin uit Vlissingen aangehouden in verband met fraude en witwassen.

Naar aanleiding van onverklaarbaar vermogen stelde een uitkeringsinstantie en de belastingdienst een onderzoek in naar een vrouw, haar twee meerderjarige dochters en een minderjarige zoon. Uit het onderzoek is gebleken dat de familieleden in de afgelopen jaren flinke bedragen aan contanten op verschillende bankrekeningen hebben gestort. Van dit geld is nog geen legale herkomst bekend. Ook blijkt dat een van de dochters huur betaalt voor de kledingwinkel, waar geen inschrijving in het register van de Kamer van Koophandel voor is gevonden. Ook is het opmerkelijk dat in de financiële gegevens geen inkomsten zijn aangetroffen van bedrijven waaraan de verdachten gelieerd lijken te zijn.

Verder lijkt er sprake te zijn van fraude bij het verkrijgen van de hypotheek voor de woning. De hypotheekverstrekker heeft hier aangifte van gedaan. De familie ontvangt verder allerlei uitkeringen en toeslagen waarop ze, volgens de politie, geen recht hebben als de vermeende criminele inkomsten zouden zijn opgegeven.

Op dinsdagochtend hebben agenten een woning doorzocht aan het Mondriaanplantsoen. Verder werd ook onderzoek gedaan in een winkel aan de Lange Zelke in Vlissingen en een garagebox in Middelburg. In de kledingwinkel werden naast een hoop valse merkkleding ook dure kleding aangetroffen. Deze kleding is voor verder onderzoek meegenomen. Ook bleek dat er gefraudeerd was met de elektriciteitsmeter.

Tot slot heeft de Belgische politie onderzoek gedaan in een winkel in het centrum van Kortrijk, waar ook een aantal valse merktassen en dergelijke werden aangetroffen. De Belgische politie onderzoekt deze zaak. De moeder, dochters en zoon zijn allen aangehouden en vastgezet. Het onderzoek naar mogelijke fraude en witwassen wordt voortgezet.