Special Kush in de zon © crime-nieuws.nl

VIDEO: Ondergrondse wietkwekerij verstopt onder terras, vijver en kinderzandbank ontdekt bij inval

De politie heeft een ondergrondse wietkwekerij ontdekt die verstopt zat onder een terras, vijver en kinderzandbank.

Naar aanleiding van een onderzoek naar het kweken van wiet en faciliteren daarvan kwam een pand in Vriescheloo in beeld. Na doorzoeking bleek er een wietkwekerij aanwezig te zijn. De kwekerij bevond zich ondergronds, onder een terras, vijver en kinderzandbak. In de ruimte werden circa 165 oogstrijpe planten aangetroffen.

Nabij de ondergrondse ruimte stond een zeecontainer, met daarin goederen die gebruikt worden bij het kweken van wiet. Het gaat om onder meer tientallen elektriciteitsmeters, gasmeters, schakelapparatuur en elektrische kabels. De gehele container met inhoud is voor onderzoek in beslag genomen en afgetakeld. Naast de container met inhoud werden ook mobiele telefoons, laptops, twee personenauto’s, een bakfiets en gereedschap afgepakt door de politie.

Een 56-jarige man uit de gemeente Westerwolde is aangehouden. De verdachte is ingesloten en zal de komende dagen worden verhoord. Het onderzoek naar de ondergrondse wietkwekerij en het faciliteren van hennepteelt wordt voortgezet.