Foto ter illustratie. © Pexels

Moeder door schutter in auto doodgeschoten met zoontje (2) op achterbank

Een Amerikaanse moeder is in haar auto doodgeschoten terwijl haar zoontje (2) op de achterbank zat.

Een gruwelijke daad heeft zich afgespeeld in New Orleans. Een vrouw uit Louisiana is neergeschoten in haar auto terwijl haar tweejarige zoontje op de achterbank zat. De politie van New Orleans (NOPD) werd zondagmiddag gealarmeerd vanwege schoten op Orleans Avenue in het eerste district.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij de vrouw in het voertuig aan. Ze bleek meerdere keren te zijn geraakt door kogels. De vrouw is met spoed overgebracht naar een lokaal ziekenhuis, waar ze kort daarna is overleden.

Het tweejarige jongetje dat op de achterbank van de auto zat, heeft de schietpartij gelukkig overleefd en was ongedeerd. Het kindje is overgedragen aan familieleden.

Volgens de Gun Violence Archive, een database die informatie over schietpartijen bijhoudt, zijn er sinds 1 april maar liefst 17 mensen doodgeschoten in New Orleans. Dit jaar zijn er in totaal al 86 mensen omgekomen door kogels in de stad.

De NOPD is op zoek naar de dader(s) en probeert een motief te achterhalen. Er zijn nog geen verdachten in beeld en er zijn geen details bekendgemaakt over de mogelijke dader(s).