Moeder en zoons aangehouden in Den Haag in onderzoek oplichting Marktplaats via tikkie

De politie heeft in verband met een grootschalig onderzoek naar online oplichting, invallen verricht en meerdere verdachten opgepakt in Den Haag.

Het onderzoek kwam aan het rollen na meerdere meldingen bij de politie dat een persoon via Marktplaats interesse toonde in goederen en vervolgens via een tikkie-link toegang wist te krijgen tot de rekeningen van de verkopende personen. Vanaf deze rekeningen werden daarna producten, zoals telefoons, gekocht bij verschillende webshops.

Tijdens het onderzoek kwamen meerdere verdachten uit Den Haag in beeld. De vier aangehouden personen worden verdacht van betrokkenheid bij zeker 29 van dit soort zaken. Het gaat om twee broers van 25 en 18 jaar oud, hun 43-jarige moeder en een 22-jarige vrouw. Zij komen allemaal uit Den Haag en zitten op dit moment nog vast.

Bij doorzoeking van de woningen van de verdachten namen agenten onder andere bijna twintigduizend euro aan cash geld, een scooter en vele telefoons in beslag. De recherche onderzoekt de zaak verder.