© Crime-Nieuws.nl

Moeder uit Haaksbergen veroordeeld voor mishandelen baby met cocaïne via borstvoeding

Een moeder uit Haaksbergen is door de rechtbank schuldig bevonden aan mishandeling van haar baby met cocaïne via de borstvoeding.

De zaak kwam aan het rollen toen een agent op 24 oktober 2019 in de buurt van de woning in Haaksbergen moest zijn. Hij hoorde een kind boven roepen en huilen, is na enige tijd op een ladder geklommen en zag door de ramen het oudste kindje (3) zonder kleren in een slaapkamer. Vervolgens werd besloten om de drie jonge kinderen met spoed uit hun ouderlijk huis te plaatsen. Het ging om twee meisjes van 3 en bijna 2 jaar oud, en het 10 weken oude jongetje. Bij het pleeggezin vertoonde de baby afkickverschijnselen. Hij was erg onrustig, schokte met zijn lijfje en zweette veel. In zijn urine bleken sporen van cocaïne te zitten. De afkickverschijnselen duidden erop dat de baby meer dan incidenteel cocaïne binnenkreeg.

De tien weken oude baby uit Haaksbergen kreeg cocaïne binnen via de borstvoeding en werd zo het slachtoffer van mishandeling, aldus een woordvoerder van de rechtbank. Zijn 35-jarige moeder maakte zich hiernaast schuldig aan het in hulpeloze toestand brengen van de zuigeling. Zij is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

De 40-jarige man in deze zaak is veroordeeld voor het meerdere keren mishandelen van zijn eigen moeder, wapenbezit en de diefstal van een portemonnee. Daarvoor legt de rechtbank hem een celstraf op van 2 maanden.

De vader en moeder gebruikten geregeld cocaïne. Drie minderjarige kinderen, waaronder de baby, zijn ondergebracht bij pleeggezinnen. Het gezin was bekend bij instanties.