Mogelijke drugsdealer gepakt met halve kilo na verdacht gedrag op een lege parkeerplaats

De politie heeft na een korte achtervolging een mogelijke drugsdealer aangehouden. De man vertoonde even daarvoor verdacht gedrag op een parkeerplaats van een restaurant.

Surveillerende agenten zagen op woensdag 2 oktober 2019 om 15.30 een opvallende situatie op de parkeerplaats van een restaurant aan de van Andelstraat. Op een bijna lege parkeerplaats zagen ze dat een auto vlak langs een andere parkeerde. De bestuurder stapte niet uit. Toen kwam de bestuurder van de andere geparkeerde auto aanlopen. De twee maakten contact, de oplettende agenten hadden meteen door dat het hier mogelijk om een drugsdeal ging, meldt de politie.

Toen de laatst gearriveerde auto wegreed besloten de agenten deze te volgen. De bestuurder kreeg op een gegeven moment een stopteken en ging er direct vandoor. De politieauto probeerde hem nog te laten stoppen door hem aan te rijden. Een stuk verderop stopte de auto en de bestuurder rende weg achtervolgd door de agenten. Met hulp van enkele voetgangers kon de verdachte worden aangehouden.

De man verzette zich hevig waarbij een voetganger lichtgewond raakte. In de achtergelaten auto bleek ongeveer 500 gram drugs te liggen. De verdachte is ingesloten aan het bureau. De man in de andere auto, een 29-jarige Hagenaar, is ook aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De recherche onderzoekt de zaak.