Verdachte opgepakt in onderzoek liquidatie advocaat Mocro Maffia kroongetuige

De politie heeft in het onderzoek naar de liquidatie van de advocaat (Derk Wiersum) van de Mocro Maffia kroongetuige, een verdachte aangehouden.

De verdachte werd dinsdagavond door een arrestatieteam aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. De verdachte werd opgepakt in een woning. Direct na de aanhouding is de woning doorzocht, maar de politie doet geen uitspraken over wat er is gevonden. Ook over de identiteit van de verdachte worden op dit moment geen mededelingen gedaan. De man zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met een advocaat.

De witte bestelauto die gebruikt werd als vluchtauto is ook opgespoord door de recherche. Het gaat om een Opel Combo waarvan is vastgesteld dat die gestolen is en voorzien was van vervalste kentekenplaten. Het kenteken VN-927-V is later aangebracht op de vluchtauto en het onderzoeksteam is op zoek naar mensen die de bestelbus, merk Opel, type Combo hebben zien rijden of staan in Amsterdam/Almere of de omliggende omgeving. Mocht u nu nog een bestelauto met het bovengenoemde kenteken zien rijden dan is de politie die niet aan het zoeken aangezien dat de originele bestelbus is.

De 44-jarige advocaat Derk Wiersum werd in Amsterdam Buitenveldert doodgeschoten bij zijn woning. Wiersum stond al enige tijd de Mocro Maffia kroongetuige, Nabil B., bij in zijn zaak. B. heeft verklaringen afgelegd over liquidaties, betrokkenen hierbij en vermeende opdrachtgevers.