Moord opgebiecht middels een brief

Omroep West meldt vandaag dat ze een anonieme brief hebben binnengekregen waarin iemand een moord bekent. De anonieme afzender schrijft dat hij vorig jaar een bejaarde man in de Haagse Schilderswijk heeft doodgestoken.

Ook zou er spijt worden betuigd aan de families van het slachtoffer. “Nu wil zegen sorie voor vamilie” en “Ik bang voor police” aldus de anonieme schrijver van de brief.

In de brief zouden ook het adres en huisnummer van het plaats delict worden genoemd.

Omroep West heeft inmiddels de brief ingeleverd bij justitie. Volgens de omroep neemt justitie de brief uiterst serieus en is hij toegevoegd aan het dossier.

Eind juni werd in Frankrijk een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de bejaarde man. De verdachte is verre familie van de vermoorde man.

De verdachte, Salah A., werd betrapt op de plaats van de moord. Hij zegt zelf dat het slachtoffer al dood was toen hij langsging om iets te vragen. Precies op dat moment liep de neef van het slachtoffer hem tegen het lijf.

Daarop vluchtte A. direct naar Frankrijk. ‘Dat was een domme fout’, zei hij. Hij handelde toen puur uit schrik, aldus de verdachte.

Zelf blijft hij volhouden onschuldig te zijn.

Bron: Omroep West