Moordaanslag gevangenis Almelo op man veroordeeld voor viervoudige liquidatie growshop verijdeld

In de gevangenis in Almelo is een moord voorkomen na ingrijpen van medewerkers.

Volgens RTV Oost sloeg de 60-jarige Camil A. vorige week alarm vanwege een doodsbedreiging. Na onderzoek van de gevangenis bleek dat er concrete plannen waren voor een aanslag op het leven van de veroordeelde viervoudige moordenaar. Daarop werd besloten om meteen in te grijpen. De verdachte is geplaatst in een isoleercel. Hoe hij A. om het leven wilde brengen is niet bekend.

In november 2020 werd A. samen met zijn twee zoons veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor een viervoudige liquidatie ineen growshop in Enschede. Het drietal is tegen de uitspraak in beroep gegaan. De eerste zitting in het hoger beroep rond de viervoudige moord gaat naar verwachting in juni plaatsvinden.

Op 13 november 2018 werden vier personen doodgeschoten in een bedrijfspand in Enschede. De viervoudige liquidatie had vermoedelijk te maken met een ruzie om wiet. De slachtoffers zijn Maijkel Akfidan uit Hengelo, Tuan Nguyen (43) uit Enschede, Artur Sargsyan (34) uit Hengelo en de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem. De laatste twee mannen zouden mogelijk op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest.