© YouTube

Tien personen doodgeschoten bij bloedbad in Amerikaanse supermarkt

Bij een schietpartij in de Amerikaanse staat Colorado zijn zeker tien doden gevallen en meerdere personen gewond geraakt.

De dader begon maandagmiddag (lokale tijd) om nog onduidelijke reden om zich heen te schieten in een King Sooper-filiaal in de stad Boulder, ongeveer 40 kilometer van Denver. Na de meldingen zijn politie en de FBI ter plaatse gekomen en hebben het pand urenlang omsingeld.

Op beelden is te zien hoe klanten uit de winkel rennen en op de vlucht slaan. Na enige tijd is ook te zien hoe een man met handboeien om door de politie wordt meegenomen. Het is niet duidelijk of dat ook de schutter is. Bij de schietpartij zijn voor zover bekend zeker tien personen om het leven gekomen en meerdere gewonden gevallen. Eén van de doodgeschoten slachtoffers zou een agent zijn. Over de toedracht en/of aanleiding is nog weinig bekend. Het onderzoek naar het bloedbad is in volle gang.

Het is de tweede grote schietpartij in minder dan een week tijd in de Verenigde Staten. Vorige week was het raak in Atlanta en schoot een man zeker acht mensen dood in drie verschillende massagesalons. Toen ging het vermoedelijk om een racistische aanval.