Moordenaar die vrouw 37 keer heeft gestoken 37 jaar na moord geëxecuteerd

Een Amerikaanse gedetineerde is na 37 jaar geëxecuteerd voor het vermoorden van een vrouw.

Een veroordeelde moordenaar genaamd Darryl Barwick is geëxecuteerd in de Florida State Prison in Raiford. De man werd veroordeeld voor het in 1986 binnendringen van het huis van Rebecca Wendt en het 37 keer neersteken van de vrouw. Dit deed hij nadat hij haar vanaf het zwembad van haar appartementencomplex in Panama City, Florida, gevolgd had. Barwick was destijds 19 jaar oud.

Tijdens zijn laatste woorden verontschuldigde Barwick zich voor zijn daden en gaf aan dat hij niet kon uitleggen waarom hij het had gedaan. Om 6:02 uur werd begonnen met het toedienen van de dodelijke cocktail van drie geneesmiddelen, waarna Barwick om 6:14 uur dood verklaard werd.

Naast het feit dat Barwick bekend had, werd er ook sperma gevonden op het dekbed dat om het lichaam van Wendt gewikkeld was. Barwick had aan de politie toegegeven dat hij alleen van plan was geweest om haar te beroven en haar had gestoken toen ze zich verzette.

Larry Basford, de aanklager van het 14e Judiciële Circuit, liet na de executie weten dat er nooit twijfel was geweest over de schuld van de verdachte. Hij waardeerde de inspanningen van het kantoor van de procureur-generaal en gouverneur DeSantis om na 37 jaar gerechtigheid te verkrijgen voor het slachtoffer en haar familie.

Met de uitvoering van de doodstraf is er een einde gekomen aan een lange strijd voor gerechtigheid. Hopelijk kunnen de nabestaanden van het slachtoffer nu beginnen met het verwerken van het verleden en het vinden van rust.