© Crime-Nieuws.nl

Jongeren gepakt voor roof kluis en tienduizenden euro’s van bejaarde vrouw (86) na melding oplettende buren

De politie heeft twee jongens en een jonge vrouw uit Eindhoven gearresteerd omdat ze een 86-jarige vrouw uit Sprundel zouden hebben bestolen van tienduizenden euro’s en sieraden.

De oudere vrouw gaf op vrijdag 28 april haar kostbaarheden af aan een jongen die zich voordeed als een bankmedewerker. Buren belden de politie, waardoor de verdachten konden worden opgespoord.

Aan het eind van de middag werd er aangebeld bij de oudere vrouw en stond er een jongeman voor de deur. Hij beweerde een vriend van haar zoon te zijn en te werken bij de bank. Hij vertelde haar dat hij met haar zoon had afgesproken om haar waardevolle spullen op te halen. De vrouw vertrouwde hem en liet hem binnen.

De jongen vroeg vervolgens om haar pinpas en pincode. Uit een kluis haalde hij meer dan tienduizend euro en sieraden. Hij nam ook een losstaande, grote kluis mee, maar deze was zo zwaar dat hij hem op een afvalcontainer moest zetten en deze gebruikte als een soort steekkarretje om de kluis naar zijn auto te brengen. Dit viel de buren op, die het nummerbord noteerden en de politie belden.

Diezelfde avond zagen agenten de auto rijden en gaven ze het teken om te stoppen. Toen de auto stopte, ging een 17-jarige jongen die in de auto zat er vandoor. Hij kon echter een paar straten verderop worden aangehouden. De anderen die in de auto zaten, een 16-jarige jongen en een 19-jarige bestuurster van de auto, werden ook gearresteerd. In de auto lagen de gestolen spullen van de vrouw uit Sprundel, die inmiddels weer in haar bezit zijn. De verdachten zitten vast en worden verhoord door de politie.