De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Moordwapen dodelijke ripdeal Breda gevonden in berm snelweg A58

De politie heeft in een berm langs de A58 een automatisch vuurwapen gevonden die gebruikt is bij een ripdeal waarbij het slachtoffer in Breda door zijn hoofd werd geschoten.

Bij de meldkamer kwam zondag 8 april rond 20.20 uur melding binnen van knallen aan de Sandenburgstraat in Breda. Direct daarna zouden er een aantal auto’s zijn weggereden. Agenten stelden een onderzoek in en troffen in één van de flats het lichaam van een dode man aan. Na onderzoek bleek het te gaan om de 26-jarige Kaan Safranti. Het slachtoffer werd tijdens een vermoedelijke ripdeal door zijn hoofd geschoten.

Begin mei werd in de berm langs de snelweg A58 ter hoogte van Gilze een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om een automatisch wapen en de recherche denkt dat dit de moordwapen is geweest. Mogelijk is het vuurwapen al meteen na de schietpartij in op 8 april 2018 daar door de daders gedumpt en heeft al die tijd in de berm gelegen. Enkele dagen na de dodelijke schietpartij werden langs dezelfde snelweg ter hoogte van Oirschot al spullen van het slachtoffer gevonden. In Opsporing Verzocht wordt vanavond aandacht besteed aan de wapenvondst en het doodschieten van Safranti.

Het onderzoeksteam is nu op zoek naar getuigen die zondag 8 april 2018 tussen 20.30 en 22.00 uur over de snelweg A58 hebben gereden vanuit Breda in de richting van Eindhoven en hebben gezien dat er vanuit een auto spullen werden gegooid. Verder wil de recherche spreken met mensen die iets verdachts hebben gezien of gehoord op 8 april 2018 in de omgeving van de Sandenburgstraat.