Moordzaak Marianne Vaatstra eindelijk opgelost (UPDATE)

Gister rond 23:00 is een 44-jarige man uit Oudwoude. De man zou getrouwd zijn en twee kinderen hebben.  De boerderij van het gezin wordt momenteel onderzocht.

Het zou gaan om Jasper S., de man heeft twee kinderen is getrouwd en heeft een boerderij in Oudwoude. Nog geen 2,5 km van het plaats delict waar Marianne is vermoord. Zijn kinderen zouden op dezelfde school en gymnastiekvereniging zitten als de kinderen van het gezin Vaatstra.

Jasper S. wordt door inwoners van Oudwoude beschreven als een rustige en betrokken man die veel op zijn land bezig was.

Marianne Vaatstra is dertien jaar geleden verkracht en vermoord toen ze met haar fiets op weg was van Kollum naar Zwaagwesteinde. Het levenloze lichaam van de toen 16-jarige Marianne werd nog geen 2,5 km van het boerderij van Jasper S. gevonden. In het dorp van Marianne zijn inwoners blij met de arrestatie van Jasper S.

Wat vreemd is, is dat het afstaan van DNA op vrijwillige basis was. En 11% heeft ook geweigerd om mee te werken aan het onderzoek. Maar Jasper niet. Waarom? Wilde hij gepakt worden? We zullen het wellicht nooit weten.

Familie van S. heeft advocatenkantoor Anker en Anker proberen te regelen voor de verdediging van Jasper. Dat werd geweigerd omdat de broers de ouders van Marianne enige tijd hebben bijgestaan. Hoewel er geen formele regels zijn die de rechtshulp in een dergelijke situatie beletten, achten wij het bijstaan van de verdachte, gelet op het bovenstaande, ongewenst en ongepast’, zo luidt de verklaring van het kantoor.

Wil je het complete dossier over de moord en verkrachting op Marianne lezen, KLIK HIER!

(UPDATE)

Het Openbaar Ministerie houd om 18:00 een persconferentie.