Een motoragent is bij een achtervolging in Den Bosch aangereden door een auto. De politie heeft een waarschuwingsschot gelost maar de verdachten zijn alsnog ontkomen.

In de nacht van donderdag op vrijdag gaven agenten een auto op de Oude Vlijmenseweg een stopteken voor een controle. De bestuurder ging er gelijk vandoor en gaf gas. De politie zette de achtervolging waarbij er hoge snelheden werden bereikt.

Bij een rotonde had een motoragent zijn motor neergezet om de vluchtende verdachten tot stoppen te dwingen. Dit maakte geen indruk en de bestuurder reed vol in op de politieagent. Het slachtoffer werd daardoor gelanceerd en kwam meters verderop terecht. Ondanks de harde klap liep de man alleen wat schrammetjes op.

De bestuurder reed met hoge snelheid verder en een stukje verderop werd de auto door de politie geramd. De drie inzittenden zagen kans om uit het voertuig te klimmen en gingen er te voet vandoor. Agenten hebben in de omgeving nog tevergeefs, met onder een politiehelikopter, gezocht naar het drietal.

Kort daarna werd iets verderop op de Oude Engelenseweg een verdacht persoon gezien. Hij weigerde te stoppen voor de politie waarop er een schot werd gelost. Desondanks wist de man te ontkomen. Het is niet duidelijk of hij bij het drietal hoort of dat het hier om een ander geval gaat.

De auto van de vluchtende drietal is in beslag genomen. In de auto vond de politie enkele spullen die vermoedelijk gestolen zijn. De politie heeft een onderzoek ingesteld en sluit aanhoudingen in de nabije toekomst niet uit.