Motoragent doet aangifte poging doodslag nadat auto tijdens achtervolging vol op de rem gaat

Een motoragent heeft aangifte gedaan van poging doodslag nadat een auto bij een achtervolging vol op de rem ging.

Een auto kreeg maandagavond rond 23.30 uur op de N203 in Krommenie een stopteken van de motoragent. De bestuurder van de auto negeerde het gegeven stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. De motoragent naderde de auto en de bestuurder ging plotseling vol op de rem. De agent kon het voertuig, een zwarte Renault Megane, niet meer ontwijken en knalde achterop. De agent kwam ten val en kon de achtervolging niet meer voortzetten. De motor is zwaar beschadigd en de agent is gewond geraakt.

De bestuurder van de auto vluchtte vervolgens en reed linksaf het Vlietsend op.  Hierna is de auto vermoedelijk linksaf de Henri Dunantstraat ingereden. De auto is later aangetroffen op de Zamenhofstraat in Krommenie en in beslag genomen. De bestuurder was op dat moment spoorloos. De motoragent heeft aangifte gedaan van poging doodslag en verlaten plaats ongeval.

Er is een persoon die zich dinsdagavond heeft gemeld dat hij de bestuurder was tijdens de achtervolging. Hij is aangehouden en wordt verhoord. De politie is evenwel op zoek naar getuigen die de auto en bestuurder hebben zien rijden of uit hebben zien stappen. Het onderzoek is in volle gang.