© Politie

Motoragent schiet op bestuurder tijdens wilde achtervolging op snelweg

Een motoragent heeft geschoten op een man die tot twee keer toe op hem heeft ingereden tijdens een achtervolging.

Agenten waren vrijdagmiddag rond 15.15 uur bezig met een verkeerscontrole in Numansdorp. Meerdere agenten reden op en rond de A29 en lieten auto’s volgen naar de controleplaats. Een van de agenten gaf de bestuurder van een auto met een Belgisch kenteken een volgteken. De bestuurder leek daaraan gehoor te geven, maar toen de agent de afslag nam, bleef de auto toch op de A29 rijden. Daar ging hij er met hoge snelheid vandoor.

De agent gaf dit door aan zijn collega’s. Een andere motoragent die bij parkeerplaats de Oude Kreek ter hoogte van Klaaswaal stond zag de auto aan komen rijden en zette de achtervolging in. Een vrachtwagenchauffeur wilde hierbij helpen en ging zo rijden, dat de gevluchte bestuurder moest afremmen. De motoragent kwam hierdoor voor het voertuig te rijden. Hierna probeerde de auto op de motoragent in rijden. Omdat de motoragent niet op tijd weg kon komen opende de man het vuur. De bestuurder weigerde nog steeds te stoppen en reed om de agent heen en ging ervandoor.

Via de A15 en A16 reed de vluchtende bestuurder in de richting van België. Uiteindelijk kon de auto bij Wuustwezel in Belgie worden klemgereden. Politiecollega’s van de eenheid Zeeland-West-Brabant en uit Belgie verleenden bijstand. De man, 22 jaar uit het Belgische Erpe-Mere, en de 24-jarige bijrijdster uit Haaltert werden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.