Motoragent zwaargewond na aanrijding A7, verdachte vlucht op kinderfiets

In Groningen is een motoragent aangereden en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is vervolgens op een kinderfiets gevlucht.

Agenten wilden in de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.05 uur een auto controleren op de Diamantlaan. De automobilist negeerde het stopteken en ging er vandoor. De auto ramde op de Peizerweg en bij Hoogkerk twee politieauto’s. Vervolgens reed de auto spookrijdend vanaf Hoogkerk richting Groningen. Uit veiligheidsoverwegingen staakten de agenten daarop de achtervolging.

Op dat moment reed een motoragent de afrit af en kwam daarbij waarschijnlijk frontaal in botsing met de vluchtende bestuurder. Omdat niemand de aanrijding zag gebeuren, lag de motoragent enige tijd in de berm langs de weg. Hij heeft verschillende botbreuken opgelopen door aanrijding. Een passant zag hem liggen en waarschuwde de hulpdiensten.

Na de aanrijding bleef de man spookrijdend over de A7 rijden en kwam na een kilometer tot stilstand. Daarna vluchtte hij via het water weg en de politie is met meerdere eenheden op zoek gegaan naar de verdachte. Rond 01.20 uur zag een agent de verdachte op eenn kinderfiets op het Hoendiep. De verdachte weigerde aanwijzingen op te volgen van de agenten, waarop één van hen een aantal niet-gerichte waarschuwingsschoten heeft gelost. Hierop gaf de verdachte zich over en kon worden aangehouden. Op het politiebureau weigerde de man een bloedproef te ondergaan om te bepalen of hij onder invloed van verdovende middelen reed.