© YouTube

Verdachte gepakt in Polen leverde moordwapens en vluchtauto liquidatie Peter R. de Vries

Verdachte Konrad W. die in Polen werd aangehouden in het onderzoek naar de moord op Peter R. de Vries, zou de moordwapens hebben geleverd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekendgemaakt in de rechtbank van Amsterdam. Daar verscheen W. voor het eerst sinds hij werd opgepakt in Polen en is overgeleverd aan Nederland. Zijn dna blijkt op de moordwapens te zijn aangetroffen. Ook in de vluchtauto, een Renault Kadjar, zijn sporen van W. gevonden. De auto is gebruikt door de vermeende uitvoerders van de liquidatie, Kamil E. en Delano G.. De Renault zou een dag voor de moord door W. zijn overgedragen, net als een Google Pixel-telefoon. Op dat toestel ontvingen de uitvoerders foto’s van De Vries met de tekst ‘deze hond moet je hebben’.

Misdaadjournalist Peter R. de Vries werd in juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een uitzending van RTL Boulevard. De Vries overleefde de aanslag niet en bezweek later in het ziekenhuis. Eerder werd de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, doodgeschoten en daarvoor de onschuldige broer van Nabil B.. De Vries stond B. bij in het grote Marengo-liquidatieproces. Of de moorden direct gelinkt kunnen worden aan de verdachten in Marengo-proces (Ridouan Taghi en co) is vooralsnog niet te zeggen maar het OM komt met de nieuwe aanhoudingen wel een stuk dichterbij. Zo zou verdachte Krystian M. gelinkt zijn aan een neef van Ridouan Taghi. In Spanje en Curaçao zijn in dit onderzoek ook aanhoudingen verricht. De aanhouding in Spanje staat op beeld (klik hier).