© Policia Nacional

Narco onderzeeboot, drugslab voor cocaïne en wiet gepakt bij invallen criminele organisatie in Spanje

De Spaanse politie heeft bij een actie in een onderzoek naar drugssmokkel, een onderzeeboot aangetroffen en in beslag genomen.

Het gaat om operatie ‘Ferro’ die gericht was tegen een criminele organisatie die verantwoordelijk wordt gehouden voor grootschalige productie en handel in harddrugs. Bij de actie was ook de Nederlandse politie in samenwerking met Interpol betrokken. De politie heeft in tientallen verdachten, in totaal 52 personen, aangehouden en vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie.

Tijdens de doorzoekingen werd een bijzondere vondst gedaan. De Spaanse politie trof een negen meter lange onderzeeboot aan. Het vaartuig was geschikt om ruim twee ton drugs te vervoeren. De vondst werd gedaan op een industrieterrein in Malaga. De onderzeeër was op het moment van de actie nog in aanbouw en is in beslag genomen voor onderzoek.

Verder werd in Barcelona een drugslab ontdekt die geschikt was om maandelijks 750 kilo cocaïne te verwerken. Er is een partij coke van 300 kilo in beslag genomen. Daarnaast is er een wietkwekerij met 1200 planten opgerold en nam de Spaanse Nationale politie ruim 100.000 euro cash in beslag. Het onderzoek naar de criminele organisatie is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

© Policia Nacional