© YouTube

Gezochte verdachten ernstige steekincident politieagenten Groningen aangehouden in Frankrijk

In Frankrijk zijn de verdachten van het neersteken van agenten in Groningen aangehouden.

Op woensdag 10 maart werden twee agenten aangevallen tijdens een avondklokcontrole op de Van Houtenlaan. De daders gebruikten veel geweld en de agenten werden overrompeld door de mannen. Eén van de agenten zou hierbij in het gezicht zijn gestoken en is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De andere agent raakte ook gewond, maar niet levensbedreigend.

De politie stelde direct een uitgebreide onderzoek in en heeft onder meer beelden vrijgegeven van de vermoedelijke daders. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is op op de zaak gezet en die kreeg al snel twee verdachten in beeld. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente Oldambt en een 32-jarige Amerikaans staatsburger zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Mede dankzij de samenwerking tussen het Fugitive Active Search Team (FAST) van Nederland, België en Frankrijk konden de twee verdachten zaterdagochtend in Noord-Frankrijk worden aangehouden. De verdachten zitten vast in afwachting van overlevering aan de Nederlandse autoriteiten. Het onderzoek naar de steekpartij is in volle gang.